En rangebild av Toyotas elhybrid En rangebild av Toyotas elhybrid

Toyota Elhybrid

Allt om elhybrid

Det är först när du själv sitter bakom ratten, som du förstår vilken skillnad det är att köra elhybrid jämfört med en vanlig bil. Den kvicka responsen från elmotorn, den steglösa växlingen och att glida fram näst intill ljudlöst är saker som ger en helt ny körkänsla. Välkommen och upplev den hos oss på Lindströms Bil.

Vad är en elhybrid?

Toyotas elhybrider kombinerar två energikällor; en elektrisk motor och en bensinmotor. Till skillnad från andra hybridlösningar, exempelvis mildhybrider, så arbetar de två motorerna i Toyotas elhybrider oberoende av varandra. Toyotas elhybrider kan använda den elektriska kraften för att antingen ge en extra skjuts i accelerationer eller för att köra helt på el i hastigheter upp till 50 km/h. Resultatet? Noll bränsleförbrukning, noll avgaser och en nästintill ljudlös körupplevelse i snitt 50% av körtiden.

Hur fungerar Toyotas elhybrider?
Behöver elhybrider laddas?

Hur långt kan en elhybrid köra?

Till skillnad från elbatteribilar, behöver du aldrig oroa dig för räckvidden med en elhybrid från Toyota. Med klassledande bränsleeffektivitet har de en liknande räckvidd som bensin- och dieselbilar. Precis som du gör i vilken bränsledriven bil som helst, tankar du som vanligt vid behov, och fortsätter sedan vidare.

15 miljoner har redan valt.

Sedan vi introducerade den banbrytande modellen Prius för över 22 år sedan, är det nu över 15 miljoner människor som valt en elhybrid. För framtiden, för ekonomin, för kvaliteten och för att en elhybrid helt enkelt är det naturliga valet. Vilken blir din anledning?

Kan man montera dit en dragkrok?

Flertalet av våra elhybrider går att utrusta med dragkrok. Har du behov av att dra lite tyngre last är RAV4 ett bra alternativ med en dragvikt på 1.650 kg.

Provkör Toyotas elhybrider hos Lindströms Bil

Fördelar med elhybridbilar

En röd illustration
Minimal miljöpåverkan

Låga CO2-utsläpp och noll utsläpp av partiklar. Alla Toyotas elhybridbilar är miljöbilsklassade.

En röd illustration
Teknologi du kan lita på

Toyota har sålt över 15 miljoner hybrider i världen sedan vi började serietillverka hybridbilar 1997. Elhybridtekniken är nu inne på sin fjärde generation.

Röd ikon
Snabb respons

Kraften från elmotorn ger omedelbar respons när du trycker på gasen. Användbart vid stadskörning, filbyten och omkörningar.

Röd ikon
Smidig att köra

Den steglösa automatlådan gör att du kör mer avslappnat. Samverkan från bensin- och elmotorerna märks knappt.

En röd illustration
Tyst

Elhybridtekniken ger en behaglig och mjuk körupplevelse, vare sig du kör i stadstrafik eller glider fram på en landsväg.

10 års batterigaranti.

Vi får höra att många är oroliga över att batteriet inte håller måttet. Vi är inte det, därför ger vi upp till 10 års garanti på batteriet i våra elhybrider. Förutsatt att du servar din bil hos någon av våra auktoriserade verkstäder. För det finns väl knappast någon anledning att låta någon annan än experten med över 20 års erfarenhet serva din bil?

Elhybrid – resurssnålt och ekonomiskt

Elhybrider är inte bara ett bra val om du vill slippa vara beroende av laddstolpar. Då det krävs enorma resurser för att skapa ett batteri som är stort nog att driva en elbil blir det väldigt dyrt. Det krävs nämligen lika mycket resurser för att tillverka 20 000 batterier till elbatteribilar som för 1,5 miljoner elhybrider.
Kör du mer på el och mindre på bensin så behöver du inte tanka lika ofta. På en och samma tankning kommer du i snitt 30% längre med en elhybrid. Vilket gör att du kan sänka dina bensinkostnader med upp till 30% totalt. Glöm heller inte den låga fordonsskatten som du betalar för en elhybrid.

Kan du inte komma till oss? Lugn, vi kommer till dig!

Vi kör hem den bilen du är intresserad av för en genomgående presentation och provkörning.

Lindströms Bil Elbilsguide

Listan över saker som talar för Toyotas elhybrider är lång — vare sig du vill återuppväcka din kärlek till bilkörning, sänka dina driftskostnader eller bara vara miljösmart. Men det finns såklart mer än elhybrid och laddhybrid på marknaden.
Med den här elbilsguiden vill vi göra det lätt för dig att veta vilken typ av elektrifierad bil som passar just dig och ditt körsätt allra bäst.

Elbilsguiden
Vad är en elhybrid?I Toyotas elhybrider kombineras en elmotor och en bensinmotor under samma tak, vilket gör att du kan välja att köra på båda motorerna tillsammans eller var och en för sig. Räckvidden för det elektriska batteriet är ca 5 km om du kör i hastigheter upp till 50 km/h.
Toyotas elhybriderRAV4
C-HR
Corolla
Camry
Yaris

Till vem passar elhybrid?Elhybrider passar dig som vill kunna köra mer på el och minska dina CO2– utsläpp, men inte kan eller vill vara beroende av laddstolpar. Du kan även använda dragkrok och släp till en elhybrid, och du kan även få fyrhjulsdrift för säker framkomst på alla väglag och i alla väder.

Elhybrider passar alla livsstilar och körförhållanden. Den är optimal för stadskörning då sträckorna ofta är kortare och därmed kan köra enbart med hjälp av elmotorn. Det är det bästa alternativet ur miljösynpunkt om du inte har tillgång till laddstolpe eller laddstation. Helt enkelt ett bränsle- och CO2-effektivt alternativ var du än bor, och vad du än har för behov.

Vad är en laddhybrid?

Toyotas laddhybrider går under namnet Plug-in hybrid. En laddhybrid fungerar i praktiken som en elhybrid, men är oftast dyrare och har ett större batteri och en förbränningsmotor som arbetar tillsammans. Förutom det större och tyngre batteriet som kräver mer resurser att tillverka, är den största skillnaden att du kan ladda batteriet med sladd, och köra vissa sträckor på 100% el.

Att ladda batteriet tar i snitt 3–5 timmar, men vid vissa laddningsstationer (så kallade snabbladdningsstationer) kan batterierna laddas upp till cirka 80% på drygt 25 minuter. En laddhybrid har generellt ett högre inköpspris än en elhybrid.

Till vem passar laddhybrider?

Dig som har nära till laddstolpar regelbundet men inte vill vara helt beroende utav en sladd. Du kör sällan längre sträckor eftersom du vill optimera eldriften.

Toyotas laddhybrider

RAV4 Plug-in Hybrid

Vad är en vätgasbil?

Vätgasbilar drivs av bränsleceller som i sin tur driver en elmotor, och tankas med vätgas. Det är det mest hållbara och miljövänligaste alternativet på hela marknaden med vattenånga som enda restprodukt. Det tar cirka 3 minuter att fylla tanken med vätgas, och en full tank tar dig upp till 50 mil beroende på yttre omständigheter. Dock är infrastrukturen inte riktigt där idag. Och priset på vätgasbilar är i dagsläget högt, vilket gör det svårt att helt gå över till vätgasbilar som det ser ut idag.

Till vem passar vätgasbilar?

I dagsläget för den eller de som bor i en storstad med vätgasstationer nära till hands. Men i framtiden – med ett utbyggt stationsnät för vätgas – kommer den passa alla som vill använda sig av det mest hållbara alternativet för samhället, särskilt för stora och tunga fordon som behöver lång räckvidd och hög komfort.

Toyotas vätgasbilar

Mirai

Vad är en mildhybrid (MHEV)En mildhybrid drivs primärt med en förbränningsmotor med hjälp från en liten elmotor. Elmotorn är så pass liten i en mildhybrid att den inte klarar att driva bilen på enbart el, utan hjälper istället till att strömförsörja vissa delar av tekniken, och på sätt minska bränsleförbrukningen en aning, ofta bara några procent.

Batteriet laddas av överbliven energi och behöver alltså aldrig laddas med sladd.

Till vem passar mildhybrider?
Dig som vill effektivisera bränsleförbrukningen en aning, men vill fortsätta köra på bensin eller diesel.

Varför har Toyota inga mildhybrider?Med över 20 års erfarenhet, och som världens största producent av bilar med eldrift, så tycker vi inte att en mildhybrid kan mäta sig med en elhybrid. Med samma prislapp och tanke får man mycket mer med elhybrid helt enkelt. Funderar du på en mildhybrid rekommenderar vi dig att istället överväga en elhybrid. Besök gärna någon av våra återförsäljare för en provkörning eller för personlig rådgivning.

Vad är en elbil? En elbil, som i fackterm heter batterielbil (BEV – Battery Electric Vehicle), drivs av en elmotor där batteriet laddas med sladd. Eftersom elbilen går 100% på elektricitet genererar den noll utsläpp under körning. Däremot krävs det ordentligt med resurser för att tillverka den storlek på batterier som krävs för dagens genomsnittsräckvidd på 500 km (enligt tillverkarnas egen data). Tillgången på de resurser och metaller som krävs för batteriframställningen är dessutom starkt begränsad, därav det mycket höga inköpspriset.

Till vem passar elbil?
En elbil passar dig som regelbundet har närhet och möjlighet till en laddstation. Du bor antagligen inte i stan utan har en parkeringsplats med laddmöjligheter hemma och på jobbet. Däremot så kör du antagligen fler korta sträckor i stadsmiljö än längre turer ute på landsvägar, eftersom du behöver ha närhet och möjlighet att ladda batteriet ofta. Det är även svårt att exempelvis ha dragkrok, vilket vidare kan begränsa användningsområdet.

Varför har Toyota ingen elbil?Toyota påbörjade elektrifieringen redan 1997. Men i dagsläget är inte elbilar det bästa alternativet för gemene man. På grund av den resurskrävande batteritillverkningen är det ett alternativ som dels inte är tillgängligt ekonomiskt för majoriteten dels inte optimalt ur miljösynpunkt, eftersom tillgången av resurser för batteriframställning är starkt begränsad. För att klara omställningen till mer hållbart körande för alla satsar Toyota på kombinationen av en förbränningsmotor och en elmotor i en och samma bil, vi ser hellre 1,5 miljoner elhybrider än 20 000 elbilar på våra vägar.

Toyota tror att ett flertal drivkällor behövs för att tillmötesgå världens olika behov, och följer noga utvecklingen för att erbjuda den bästa drivlinan i framtiden.

Toyota RAV4 bland berg och skogar

ELHYBRID SOM TJÄNSTEBIL

Att välja elhybrid från Toyota som tjänstebil är en bra affär – på flera sätt. Betalar du bränslet själv, märker du direkt att elhybridbilen är billigare i drift eftersom förbrukningen är mindre än en motsvarande konventionell bil. Dessutom är förmånsvärdet ofta lägre än närmast jämförbara bilar. Den största vinstlotten drar den som väljer vår laddhybrid Prius Plug-in Elhybrid som har en nedsättning av det redan låga förmånsvärdet med ytterligare 40 procent. Bilen är också berättigad till 40.000 kronor i supermiljöbilspremie.

Boka tid och spara tid!

Att boka en träff med våra säljare är det mest effektiva sättet att köpa din nästa bil.

Klara, färdiga, provkör!

Prova elhybrid bygger på en modul som är installerad i bilen och samlar information från din provkörning. Prova elhybrid görs i samarbete med Driveco, vilket gör att du får objektiv data på bland annat koldioxidutsläpp, bränsleförbrukning och hur stor del av sträckan du körde på eldrift.

Se resultat från din provkörning hos Lindströms Bil

Begagnade elhybrider

Upp till 10 års garanti (20.000 mil)

Toyota Kvalitetsgaranti – Lika tryggt som när du köper en ny Toyota.
Vi på Toyota tror så mycket på våra bilars kvalitet att du får ett ovanligt bra garantipaket när du köper en begagnad bil hos oss. Toyota Kvalitetsgaranti, TKG, följer med på köpet när du köper en Toyota som är minst 24 månader gammal hos någon av våra auktoriserade Toyota-återförsäljare. Garantin gäller tills bilen är 10 år, eller tills den har gått 20.000 mil. Garantin gäller under förutsättning att underhållsservice har utförts var 1.500 mil, eller minst en gång per år hos en auktoriserad Toyota-verkstad. Läs om Toyota Kvalitetsgaranti

Toyota Bilgaranti

Finansiera din elhybrid

Toyota Financial Services är Toyotas eget finansbolag. Vi ger dig möjlighet att enkelt finansiera din bil, oavsett om den är ny eller begagnad. Du väljer mellan flera finansieringsalternativ, från traditionella billån eller billån med restvärde till privatleasing. Vi arbetar uteslutande för att hitta bästa möjliga lösning så att du ska bli riktigt nöjd med ditt bilköp.

• Toyota Flex Billån
• Toyota Flex Privatleasing
• Toyota Billån

Läs mer om finansiering

Varmt välkommen att kontakta oss på Lindströms Bil

Skicka in din förfrågan så svarar vi så snabbt vi kan.

Förnamn validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt förnamn
Efternamn validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt Efternamn
Telefon validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt telefonnummer
E-post validation-icon validation-icon Var god ange en giltigt e-postadress
Välj en anläggning
Meddelande Var god ange ett meddelande
Godkänn integritetspolicyn
success-icon
Ditt meddelande har skickats