Ett finger som trycker igång AC:n En närbild på interiör i en toyota Yaris

AC-service och reparation

Vi på Lindströms Bil är experter på Toyota och erbjuder AC-service och reparationer.

Vad ingår i AC-servicen?

  • Kontroll av täthet och läcksökning
  • Kontroll av kompressorns funktion
  • Prestandaprov

Pris fr. 1.495 kr

Ring oss för att boka AC-service

Kontakta oss om AC-service

Förnamn validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt förnamn
Efternamn validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt efternamn
Telefon validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt telefonnummer
E-post validation-icon validation-icon Var god ange en giltig e-postadress
Välj en anläggning
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Ange registreringsnummer validation-icon validation-icon Regnummer ska vara sex tecken utan mellanslag
Meddelande Var god ange ett meddelande
Godkänn integritetspolicyn

Begäran misslyckades, se till att alla obligatoriska fält är ifyllda och skicka igen.

success-icon
Ditt meddelande har skickats
Serva regelbundet ditt AC-system Du förlänger livslängden på ditt AC-system och du slipper onödiga reparationer och kostnader längre fram.

Vi rekommenderar att du servar din AC med 24 månaders intervall hos en certifierad Toyota-verkstad. Vid servicen töms köldmediemängden och renas samt vägs och fylls på igen, detta för att det varje år försvinner lite köldmedia vilket gör att kompressorn får jobba hårdare och kan leda till kompressorhaveri. Detta leder även till att bränsleförbrukningen och motoreffekten påverkas negativt.

Ja, en del moderna AC har defrosterfunktion som även är igång under vintern. AC kompressorn startar när vi vill ta bort fukt och få torr & varm luft på vindrutan. Vid elektroniskt klimatanläggning så måste AC-systemet vara igång för att hela anläggningen ska funka.

Oftast räcker det med en AC-service för att systemet ska fungera som det ska igen. Men om det finns läckage i systemet eller om någon del slutat fungera kommer du även att behöva byta ut dessa reservdelar för att AC:n ska fungera igen. Om vi upptäcker att någon del inte fungerar, kontaktar vi dig med kostnadsförslag för reparationen som inte ingår i servicen.

En AC-service garanterar inte att bilens AC kommer att fungera fullt ut, men rekommenderas som ett första steg och är i de flesta fall tillräckligt för att få AC:n att fungera som den ska igen.

Det finns saker som du själv kan och bör göra för att din AC ska fungera optimalt och hålla länge. När du tvättar bilen, se till att spola rent kondensorn (kylaren som sitter framför bilens vanliga kylare) från insekter, salt och smuts. Om man haft systemet avstängt under den kalla årstiden kan det uppstå dålig lukt när man startar sin AC på våren. Detta beror på att fukt och smuts samlats runt förångaren och det bildas bakterier. Detta problem kan åtgärdas med en AC-rengöring, eller att man själv rengör förångaren genom att spruta på ett speciellt bakteriedödande medel. Har du en manuell knapp för AC:n rekommenderar vi att du kör systemet med jämna mellanrum även under den kalla årstiden.