ALLT OM ELHYBRID

I dagsläget är det en god idé att välja någon form av elektrifierad bil. Det finns flera olika alternativ där elhybridbilen är ett av dem. Här berättar vi mer om hur elhybridtekniken fungerar och dess fördelar och nackdelar. 


Hur fungerar en elhybrid?

Elhybridbilar drivs av både av en bensin- och en elmotor. I låga hastigheter drivs bilen av el, medan i höga hastigheter av bensin med stöd av eldrift. Det ger dig en bil som drar mindre bensin och du slipper oroa dig för räckvidd eller laddningstider.

Behöver man ladda en elhybrid?

En elhybrid behöver du inte tänka på laddningen, den laddas medan du kör och du tankar som en helt vanlig bensinbil. Du behöver alltså inte tänka på räckvidd, laddningstid, eller tillgång till laddning. Är du van vid bensinbilar blir det ingen omställning, möjligtvis att du inte behöver tanka lika ofta.

Plus och minus

+ Behöver inte laddas

+ Lägre inköpspriser

+ Låg fordonsskatt

+ Låga CO2-utsläpp

Minst bränsleeffektiv

Ej berättigad till miljöbonus

 

För vilken bilförare passar en elhybridbil?

En elhybridbil passar de flesta. Det är en bra investering med låg fordonsskatt och drar mindre bensin än en renodlad elbil. Du slipper oroa dig för att hitta någonstans att ladda eller installera någon laddbox i hemmet. 

Jämför du med andra elektrifierade bilar är en elhybrid inte lika bränsleeffektiv som en laddhybrid eller 100% elbil. Dock har den ofta ett billigare inköpspris, är enklare att äga och hantera. Se över hur din situation ser ut, hur mycket vill du betala för din bil och har du någon möjlighet att ladda? Vill du ha en bränsleeffektiv bil till ett bra pris är en elhybridbil ett bra alternativ. 

Kontakta Lindströms Bil

VÅRA ELHYBRIDBILAR

Toyota har en lång tradition av att tillverka elhybridbilar. Redan 1997 lanserade de elhybriden Prius, och sedan dess har man utvecklat och förfinat tekniken. I dag finns det många olika modeller att välja mellan. Från suv:en RAV4, till Yaris Elhybrid, som blev vald till årets bil i Europa 2021. Dessutom klassikern Corolla och nykomlingen Yaris Cross, en kombination av småbil och SUV som blev en omedelbar succé. 

 RAV4   Yaris Elhybrid  Corolla   Yaris Cross

 

Yaris Cross guldfärgadRöd Yaris Hybrid Vit RAV4

 

Mer om elektrifierade bilar 

Vill du veta mer om olika elektrifierade bilalternativ? Läs vår elbilsguide där vi berättar mer om elhybridbilar, laddhybridbilar, elbilar och bränslecellssbilar. 

Se filmen där vi berättar mer om hur elhybrider fungerar och vad du ska tänka på om du funderar på att köpa en.

Boka provkörning

Vänligen fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig om din provkörning

1Välj bilmodell och anläggning


2Välj datum och tid

Vänligen observera att detta är en förfrågan för önskat datum och tid.


3Dina kontaktuppgifter

Var god ange ett giltigt förnamn Förnamn
Var god ange ett giltigt Efternamn Efternamn
Var god ange en giltigt e-postadress E-post
Var god ange ett giltigt telefonnummer Telefon
Godkänn integritetspolicyn

Tack för din bokning!

Vi har nu mottagit din bokningsförfrågan om provkörning. Ett bekräftelsemail har skickats till den e-postadress du angivit i din bokning. Vi kommer att höra av oss till dig så snart vi kan och boka en tid som passar. Vill du passa på att boka provkörning av en annan modell? Boka via knappen nedan.

Boka en till provkörning