Glad midsommar!

På midsommarafton 21 juni och midsommardagen 22 juni är vi lediga för att umgås med vänner och familj.
Vi ses igen på måndag!

 

×

ALLT OM LADDHYBRID

I dagsläget är det en god idé att välja någon form av elbil. Det finns flera olika elektrifierade alternativ där laddhybrid är ett av dem. Här får du lära dig mer om hur laddhybridbilar fungerar och dess fördelar och nackdelar. 

 


Hur fungerar en laddhybridbil?

En laddhybrid kan bäst beskrivas som en blandning av en elbil och en elhybridbil. Det vill säga: du laddar din bil med el och kan köra en del av sträckan på 100% el. Efter att det uppladdade batteriet har tagit slut, fungerar en laddhybrid som en självladdande elhybridbil och du kan fortsätta köra på ungefär 50% el och 50% bensin. 

Plus och minus

+ Lång räckvidd

+ Låg fordonsskatt

+ Låga CO2-utsläpp

Höga inköpspriser

Tillgång till laddning

Behöver man ladda en laddhybridbil?

En laddhybrid passar dig som vill få flera av elbilens fördelar, som att köra sträckor på 100% el och rätt till miljöbonus, men vill slippa räckviddsångest. Det kan vara klokt att tänka på att för att få ut så mycket som möjligt av din laddhybrid ska du säkerställa att du har tillgång till laddning.

En laddhybrid passar dig som vill få flera av elbilens fördelar, som att köra sträckor på 100% el och rätt till miljöbonus, men vill slippa räckviddsångest. Det kan vara klokt att tänka på att för att få ut så mycket som möjligt av din laddhybrid ska du säkerställa att du har tillgång till laddning.

Kontakta Lindströms Bil

Hur mäts räckvidden på en laddhybrid? 

Något av det viktigaste att ta hänsyn till när du väljer en laddhybrid är räckvidden. Metoden för att mäta räckvidden kallas WLPT. Det är en förkortning av Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure och är den metod som används inom EU. 

I en kontrollerad miljö används en så kallad chassidynamometer som “kör” bilen under en angiven tid och i olika hastigheter. Visar då WLPT den verkliga räckvidden? Nej, inte riktigt. Testet görs i en kontrollerad miljö, räckvidden påverkas av väder och vind, lastvikt och körteknik. Men WLPT kan användas för att jämföra den bil du är intresserad av med andra liknande bilar. 

 

Vad påverkar räckvidden? 

  • Väglag 
  • Temperatur 
  • Hastighet 
  • Körstil 
  • Lastvikt 

Våra laddhybrider

I dagsläget erbjuder Toyota RAV4 Laddhybrid. En bil som blivit både en privat- och tjänstebilsfavorit, tack vare sin långa räckvidd på 100% el, awd och rymlighet.

Mer om elektrifierade bilar

Vill du veta mer om olika elektrifierade bilalternativ? Läs vår elbilsguide där vi berättar mer om elhybridbilar, laddhybridbilar, elbilar och bränslecellssbilar. 

Se filmen där vi berättar mer om hur laddhybrider fungerar och vad du ska tänka på om du funderar på att köpa en.

Boka provkörning

Vänligen fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig om din provkörning

1Välj bilmodell och anläggning


2Välj datum och tid

Vänligen observera att detta är en förfrågan för önskat datum och tid.


3Dina kontaktuppgifter

Var god ange ett giltigt förnamn Förnamn
Var god ange ett giltigt Efternamn Efternamn
Var god ange en giltigt e-postadress E-post
Var god ange ett giltigt telefonnummer Telefon
Godkänn integritetspolicyn

Tack för din bokning!

Vi har nu mottagit din bokningsförfrågan om provkörning. Ett bekräftelsemail har skickats till den e-postadress du angivit i din bokning. Vi kommer att höra av oss till dig så snart vi kan och boka en tid som passar. Vill du passa på att boka provkörning av en annan modell? Boka via knappen nedan.

Boka en till provkörning