Glad midsommar!

På midsommarafton 21 juni och midsommardagen 22 juni är vi lediga för att umgås med vänner och familj.
Vi ses igen på måndag!

 

×

ALLT OM ELBILAR

De senaste åren har marknaden för elbilar exploderat. Det finns allt fler bilar på marknaden och räckvidden blir allt längre. Dessutom hittar du allt fler begagnade elbilar på marknaden vilket gör att de är tillgängliga för fler bilköpare. Elbilar är helt enkelt här för att stanna. Här berättar vi om vad du behöver tänka på innan du köper en elbil. 

 


Hur fungerar en elbil?

En elbil laddas och drivs av 100% el och ingenting annat.

För vem passar en elbil?

Två saker du behöver tänka på innan du köper en elbil är laddningen och räckvidden. Det dyker upp allt fler platser att ladda elbilar på, men tänk på var och hur du brukar köra. Har du tillräckligt med räckvidd och har du möjlighet att ladda hemma, på jobbet eller under din resa? 

En stor fördel med elbilar är att de är billiga att köra. Du slipper oroa dig för bensinpriset och får en låg fordonskatt. Att ditt körande inte orsakar några CO2-utsläpp gör det till mer än en ekonomisk investering. 

Plus och minus

+ Billig att köra

+ Inga CO2-utsläpp

+ Låg fordonsskatt

Höga inköpspriser

Begränsad räckvidd

Kontakta Lindströms Bil

Hur mäts räckvidden på en elbil? 

Metoden för att mäta räckvidden på elbilar kallas WLPT. Det är en förkortning av Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure och är den metod som används inom EU. 

I en kontrollerad miljö används en så kallad chassidynamometer som “kör” bilen under en angiven tid och i olika hastigheter. Visar WLPT den verkliga räckvidden? Inte riktigt, testet görs i en kontrollerad miljö, räckvidden påverkas av väder och vind, lastvikt och körteknik. Men WLPT kan användas för att jämföra den bil du är intresserad av med andra liknande bilar. 

Vad påverkar räckvidden? 

  • Väglag 
  • Temperatur 
  • Hastighet 
  • Körstil 
  • Lastvikt 

Våra Elbilar

Toyota har i dagsläget tre olika helelektrifierade bilar. Transportbilarna Proace Electric och Proace City Electric samt personbilen bZ4X. Toyotas plan är att 2030 kunna erbjuda hela 30 nya batterielektriska bilmodeller. 

Mer om elektrifierade bilar

Vill du veta mer om olika elektrifierade bilalternativ? Läs vår elbilsguide där vi berättar mer om elhybridbilar, laddhybridbilar, elbilar och bränslecellssbilar. 

Se filmen där vi berättar mer om hur elbilar fungerar och vad du ska tänka på om du funderar på att köpa en.

Boka provkörning

Vänligen fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig om din provkörning

1Välj bilmodell och anläggning


2Välj datum och tid

Vänligen observera att detta är en förfrågan för önskat datum och tid.


3Dina kontaktuppgifter

Var god ange ett giltigt förnamn Förnamn
Var god ange ett giltigt Efternamn Efternamn
Var god ange en giltigt e-postadress E-post
Var god ange ett giltigt telefonnummer Telefon
Godkänn integritetspolicyn

Tack för din bokning!

Vi har nu mottagit din bokningsförfrågan om provkörning. Ett bekräftelsemail har skickats till den e-postadress du angivit i din bokning. Vi kommer att höra av oss till dig så snart vi kan och boka en tid som passar. Vill du passa på att boka provkörning av en annan modell? Boka via knappen nedan.

Boka en till provkörning