BOKA HYRBIL

När du hyr bil hos oss får du som Bahnhof-medlem alltid 15% på din bokning. Nycklar och bil hämtar och lämnar du på Bahnhof i Skövde. Just nu kan du välja mellan flera av Toyotas bilmodeller i olika storlekar. Helt enkelt en flexibel hyrbilslösning för dig som företagare.

15% PÅ HYRBILAR

Ange rabattkoden ”Bahnhof15” vid din bokning.


Prislista

Se prislista här.

 

Hur bokar jag en hyrbil?

Enklaste sättet att boka din hyrbil är på vår hemsida genom vår direktbokning. Där väljer du vilken modell du önskar och när du behöver den, samt bokar och betalar direkt med kort eller swish. Boka här.

Du kan även kontakta vår hyrbilsavdelning via mail och telefon.

Bokningsförfrågan bör skickas 24 timmar innan önskad tillgång till fordon. Vid brådskande bokningsärenden kontakta oss direkt på telefon. Bokningsförfrågan hanteras mån-fre 07.00-16.00 och bekräftelse skickas som svar på ert e-mail.

Betalning
Vi är en kontantfri verksamhet men accepterar Swish och de flesta välkända kreditkort/betalkort samt faktura efter godkänd UC. Du betalar hyreskostnaden i efterskott.

Körkort
Du som bokar hyrbilen hos oss måste uppvisa giltigt körkort. Vid bokning av hyrbil från oss görs en kreditförfrågan (UC) och en kontroll mot Biluthyrarna Sveriges informationslista på de personnummer som angivits. Körkort på förare skall alltid visas upp vid utlämningstillfället. Giltigt utländskt körkort godtas tillsammans med uppvisande av nationell ID-handling. Övningskörning är inte tillåtet.

Avbokning
Vi vill erbjuda en så flexibel bokningstjänst som möjligt och har därför kostnadsfri avbokning upp till 24h före utsatt upphämtningstid (under öppettider). Vill du ändra din bokning innan 24h före utsatt upphämtningstid går det också bra i den mån vi har möjlighet att bistå med bil.

Tankning
När du hyr en bil av oss är den fulltankad vid utlämning och ska också återlämnas fulltankad då drivmedel inte ingår i hyran. Tanka på en närliggande bensinstation i vårt område så att nästa kund får en så full tank som möjligt. Visa gärna tankkvitto från senaste tankningen vid återlämning. Skulle bilen återlämnas utan att vara fulltankad så debiteras en avgift samt avtalad bränslekostnad/liter.

Ungdomshyra
Hos oss kan du hyra bil bara du har giltigt körkort. Om en skada uppstår på hyrbilen och föraren är under 24 år tillkommer en ungdomssjälvrisk på 2500 kr.

P-böter, avgifter & trängselskatt.
Du som hyr svarar för parkerings- eller andra trafikförseelser uppkomna böter eller kostnader under hyresperioden. Parkeringsböter skall omgående betalas av dig som hyresman. Om så ej sker debiteras förutom boten en expeditionsavgift på 200 kr per förseelse och påminnelse. Trängselskatt och vägtullar ingår inte i våra ordinarie priser, dessa faktureras hyrestagaren i efterhand med en expeditionsavgift om 50 kr.

Självrisker
När du hyr kan du för en liten kostnad lägga till skadekostnadsreducering(SKR). Denna försäkring reducerar självrisken från 12500 kr till 6500 kr (9000kr för ungdom) på vagnskada. Självrisken kan reduceras ytterligare till 1000 kr (3500 kr för ungdom) för personbilar och 2000 kr (4500 kr för ungdom) för buss och transportbil vid tecknande av en extra skadekostnadsreducering(SKE). Hyrd tilläggsutrustning omfattas inte av SKR/SKE.

Lokal uthyrning
Vi är lokala uthyrare och tillhandahåller ej envägshyra. Du lämnar bilen på samma ställe som du hämtade ut den.

Ta bilen utomlands?
Vi tillåter utlandskörning till många länder inom Europa men det krävs speciella tillstånd som det tas ut en avgift för. Om du vill hyra bil för att åka utomlands behöver du kontakta oss i förhand för en separat offert och ett skriftligt godkännande. Vid frågor, kontakta oss för mer information.

Har du krockat din bil och behöver en ersättningsbil?
Har olyckan varit framme eller behöver du en ersättningsbil när din bil är på reparation? Utöver privat uthyrning så samarbetar vi med de flesta försäkringsbolag och hjälper dig som privatperson eller företagare med en bil under tiden din är på lagning. Kontakta oss för priser och mer information.

Skötsel och återlämnande
Vid återlämnandet skall fordonet lämnas i samma skick som när det hämtades. Om bilen vid återlämnandet är nedsmutsat eller vanvårdat utöver vad som följer av normal användning tar vi ut en rekonditioneringsavgift skälig återställande av fordonet. Våra bilar är pälsdjursfria samt rökfria, vid överträdelse debiteras en avgift om 3500 kr. Om det förekommer skada på fordonet på grund av ditt handhavandefel så äger vi rätten till att debitera hänförliga kostnader.

Vi gör en gemensam granskning av bilens skick utvändigt och invändigt när den återlämnas. Kontakta oss gärna i förväg om du vet att det finns risk du blir försenad med att lämna tillbaka din hyrbil.

Vi förbehåller oss rätten att ta ut en förseningsavgift om hyran försenas avsevärt så att det får ekonomiska konsekvenser.
För fullständiga villkor, se här.