Gruppbild på medarbetare på Lindströms Bil i Borås. Gruppbild på medarbetare på Lindströms Bil i Borås.

Lindströms Bil i Borås flyttar till Viared

Efter tio fantastiska år i Borås är det dags för oss att göra en storsatsning. I vinter flyttar vi in i nya stora lokaler i Viared. På den här sidan kan du följa arbetet och se våra nya lokaler växa fram. Häng med på resan!

Nytt däckhotell, fullserviceanläggning och premiär för Lexus Borås – allt detta hittar du i våra nya stora lokaler på Företagargatan 16 i Viared. Vi kommer att fylla 6000 kvm i två plan med både nya och begagnade bilar samt en rejäl dos gästfrihet. Vi hoppas att du följer med oss till andra sidan stan. 

Här hittar du snart Lindströms Bil i Borås

En karta som visar vart Lindströms Bil i Borås ska flytta. En karta som visar vart Lindströms Bil i Borås ska flytta.

Lindströms Bil i Borås – möt medarbetarna

Nya större lokaler innebär att vi har fått chansen att förstärka vårt team av kunniga medarbetare.

Elias Diar, säljare på Lindströms Bil i Borås ler och tittar in i kameran. Elias Diar, säljare på Lindströms Bil i Borås ler och tittar in i kameran.

Elias Diar - säljare

Elias Diar som har en gedigen erfarenhet av bilförsäljning, både i eget företag och som anställd. Sedan ungefär ett år tillbaka arbetar på vår anläggning i Borås. Så här tycker han om flytten till Viared och passar på att framtidsspana. 

Kommer kundupplevelsen bli ännu bättre i nya lokaler?
Absolut! Det blir mer utrymme och fräschare lokaler. Jag kommer jobba på nedre våningen där vi kommer att ha våra begagnade bilar. Jag tror att det kommer att bli jättebra. 

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?
Det finns hela tiden något att göra, och det är det som är roligt med bilbranschen. Det är alltifrån att fota begagnade bilar för annonsering till att hålla det rent och snyggt i lokalerna. Det är en rolig bransch och man träffar mycket folk. Extra roligt är det med alla återkommande gäster. 

Vad tror du om framtiden, är det el som gäller?
Jag tror absolut att elektrifierade fordon är framtiden. Jag tror att laddhybrider kommer att bli allt mer populära. En renodlad elbil passar inte alla i dagsläget. Sen är det klart att elbilar blir bättre och bättre och räckvidden blir allt längre. 

Hur är det att arbeta med Toyota som varumärke?
Det väldigt mycket återkommande kunder på Toyota. Toyota är ett superenkelt märke att jobba med, på grund av kvalitén på bilarna och att de har nöjda kunder som återkommer.  

En säljare från Lindströms Bil står i bilhallen och tittar in i kameran. En säljare från Lindströms Bil står i bilhallen och tittar in i kameran.

Matilda Löthman - säljare

Mathilda Löthman, säljare sedan december 2021, hade ingen tidigare erfarenhet av bilförsäljning när hon började på Lindströms Bil. Tack vare bra teamwork har hon växt in i rollen och trivs som fisken i vattnet.  

Hej, Matilda, hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Jag brukar börja med att kolla mejlen, om det är någon som hört av sig och vill provköra en bil. Sen brukar det alltid finnas några bilar som kan fotograferas inför försäljning. Sedan brukar kunderna komma, allt fler under dagen och tempot höjs. Men det är det som är roligt, att man aldrig vet vad som väntar. 

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det allra bästa med mitt jobb är alla fantastiska gäster och mina kollegor. Jag känner också att jag hela tiden utmanas och får möjlighet att utvecklas. Så det är väl det jag tycker är absolut roligast. Bilbranschen står ju aldrig still det händer ju alltid saker så man får alltid lära sig något nytt. 

Hur kommer kundupplevelsen förbättras med de nya lokalerna i Viared?
Det kommer att bli mycket mer utrymme. Det första man tänker på när man köper ny bil är ju lokalen. Det första intrycket är viktigt. Så jag tror att det kommer att bli riktigt bra. 

Vad tycker du som Toyota som varumärke?
Jag tycker Toyota är ett stabilt varumärke och tryggt varumärke. Det märker jag också på våra gäster. Majoriteten som testar Toyota håller sig till Toyota. Vi har gäster som har haft Toyota sen sin första bil.  

Har du någon favorit-modell?
Mina personliga favoriter är Corolla och RAV4. Jag älskar RAV4, en fantastisk bil, men hade jag köpt en bil i dag skulle det bli en Corolla. Den ligger jätteskönt på vägen. Rent prismässigt tycker jag att den ligger bra och att den är elhybrid är ett förnuftigt alternativ om man vill hålla nere bränslekostnaderna. 

En glad anställd hos Lindströms Bil i Boråas - Toyota återförsäljare

Har du frågor om vår nya anläggning,  den gamla eller något helt annat, kontakta mig:

Mikael Nyman, Platschef.

Epost: mikael.nyman@lindstromsbil.se