Under sommaren har vi avvikande öppettider

Klicka här för att se våra sommaröppettider

×

Gruppbild på medarbetare på Lindströms Bil i Borås. Gruppbild på medarbetare på Lindströms Bil i Borås.

Lindströms Bil i Borås har flyttat till Viared

Nu har vi äntligen slagit upp portarna till vår helt nya anläggning i Viared, Borås. 6.000 kvadratmeter nya och gamla bilar – dessutom står nya service- och skadecenter redo att ta hand om din Toyota. Du hittar oss på Företagsgatan 16. Varmt välkommen.

Se filmen från invigningen

Filip, säljare på Lindströms Bil ler och tittar in i kameran.

Filip hjälper företag i Borås med omnejd att välja rätt bil. Just nu är elektrifiering ett hett ämne för alla som funderar på att köpa bil. I den här artikeln pratar Filip om Toyotas breda utbud av elektrifierade transportbilar. Läs hela artikeln här.

En säljare från Lindströms Bil poserar vid en ny elbil.

Elektrifierade bilar har blivit allt vanligare på Svenska vägar. Men passar 100% el för alla? I den här artikeln reder vår säljare Mathilda Löthman ut hur du ska tänka kring elektrifierade bilar. Här kan du läsa artikeln.

En säljare på Lindströms bil visar en prisskylt för en kund.

Hur ska du tänka när du köper en begagnad bil? I den här artikeln ger vår begagnatsäljare Elias sina bästa tips. Dessutom berättar han om planerna för vår nya anläggning i Viared. Läs Elias tips här.

Mikael Nyman, platschef för Lindströms Bil i Borås pratar med en kund.

I den här artikeln berättar platschef, Mikael Nyman vad du kan förvänta dig av vår nya anläggning. Bland annat att vi blir först i Sverige med Toyotas helt nya butikskoncept. Läs artikeln här.

Lindströms Bil i Borås – möt medarbetarna

Nya större lokaler innebär att vi har fått chansen att förstärka vårt team av kunniga medarbetare. Läs mer om gänget som gör vår nya anläggning ännu mer fantastisk.

En säljare från Lindströms Bil ler och tittar in i kameran. En säljare från Lindströms Bil ler och tittar in i kameran.

Alexandra Reimer – ny säljare som vill jobba långsiktigt

Alexandra är ny på Lindströms Bil i Borås och även ny i rollen som bilsäljare. Med sig i bagaget har hon en gedigen säljerfarenhet och en vilja att bygga långsiktiga relationer till sina kunder.

Vad visste du om Toyota innan du började hos oss? 

Toyota är känt som ett kvalitetsmärke, som alla känner till. Det tycker jag är kul, det finns en Toyota-modell för alla.  

Vilken är den största utmaningen i ditt arbete? 

Att hela tiden vara uppdaterad. När man har lärt sig något är det alltid något nytt på gång. Det är inte bara att sälja bilar, du ska ha koll på allt. Från modeller till olika paket. Vi som arbetar med begagnade bilar måste ha koll på alla märken, inte bara på Toyota. Men det är också den utmaningen som är kul också. 

Hur var det att börja som säljare hos oss på Lindströms Bil? 

Det var ett varmt välkomnande. Kollegorna stöttad mig direkt. Det kändes direkt att man kunde ta plats, och det trivs jag med. Vi är inte likadana, och jag gillar att vi är olika. 

Har du några tips till den som är ute efter en begagnad bil? 

Även om en bil kan kosta mer för att den har gått färre mil. Stirra dig inte blind på vad bilen kostar. Fordonsskatt, serviceavtal och bränsleförbrukning spelar in i totalkostnaden. Så rådfråga oss säljare innan du köper för att få en helhetsbild. 

Hur känner du inför flytten till Viared? 

Det känns otroligt spännande! Vi som jobbar här har fått komma med förslag på hur den nya anläggningen ska utformas.  

En servicetekniker från Lindströms Bil i Borås mekar med en bil och tittar in i kameran. En servicetekniker från Lindströms Bil mekar med en bil och tittar in i kameran.

Dariusz Przybylski - servicetekniker

När Dariusz Przybylski kom till Sverige från Polen för 12 år var ambitionen att få jobba med bilar. Under åren har han hunnit med att jobba som servicetekniker för flera olika bilmärken på olika företag. I höstas blev han en del av teamet på Lindströms Bil i Borås servicecenter. 

–  Jag kände mig jättevälkommen. Här är vi ett team, en familj. Man jobbar som en enhet där alla hjälps åt. Det är väldigt bra stämning och alla är glada och lugna. Det märks att alla trivs på jobbet, på riktigt. 

Vad tycker du om Toyota? 

–  Jag har alltid tyckt att Toyota står för kvalitet. Jag tänkte även tidigare att japanska bilar, så ska en bil se ut. När jag bytte jobb ville jag hitta rätt märke att jobba med, ett som jag verkligen tyckte om. Toyota är ett sånt märke. 

Berätta om en vanlig dag? 

–  Jag byter om, hälsar på alla och stämplar in. Sedan kollar jag vilka bilar som är bokade under dagen så att jag kan förbereda mig. Sen är det bara att börja jobba. Här hinner man göra ett bra jobb. Jag hinner göra ett bättre jobb och mer noggrant. Den känslan sitter kvar: “jag har gjort ett bra jobb i dag”. 

Elias Diar, säljare på Lindströms Bil i Borås ler och tittar in i kameran. Elias Diar, säljare på Lindströms Bil i Borås ler och tittar in i kameran.

Elias Diar - säljare

Elias Diar som har en gedigen erfarenhet av bilförsäljning, både i eget företag och som anställd. Sedan ungefär ett år tillbaka arbetar på vår anläggning i Borås.

Kommer kundupplevelsen bli ännu bättre i nya lokaler?
Absolut! Det är mer utrymme och fräschare lokaler. Jag jobbar på nedre våningen där vi kommer att ha våra begagnade bilar.  

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?
Det finns hela tiden något att göra, och det är det som är roligt med bilbranschen. Det är alltifrån att fota begagnade bilar för annonsering till att hålla det rent och snyggt i lokalerna. Det är en rolig bransch och man träffar mycket folk. Extra roligt är det med alla återkommande gäster. 

Vad tror du om framtiden, är det el som gäller?
Jag tror absolut att elektrifierade fordon är framtiden. Jag tror att laddhybrider kommer att bli allt mer populära. En renodlad elbil passar inte alla i dagsläget. Sen är det klart att elbilar blir bättre och bättre och räckvidden blir allt längre. 

Hur är det att arbeta med Toyota som varumärke?
Det väldigt mycket återkommande kunder på Toyota. Toyota är ett superenkelt märke att jobba med, på grund av kvalitén på bilarna och att de har nöjda kunder som återkommer.  

En säljare från Lindströms Bil står i bilhallen och tittar in i kameran. En säljare från Lindströms Bil står i bilhallen och tittar in i kameran.

Matilda Löthman - säljare

Mathilda Löthman, säljare sedan december 2021, hade ingen tidigare erfarenhet av bilförsäljning när hon började på Lindströms Bil. Tack vare bra teamwork har hon växt in i rollen och trivs som fisken i vattnet.  

Hej, Mathilda, hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Jag brukar börja med att kolla mejlen, om det är någon som hört av sig och vill provköra en bil. Sen brukar det alltid finnas några bilar som kan fotograferas inför försäljning. Sedan brukar kunderna komma, allt fler under dagen och tempot höjs. Men det är det som är roligt, att man aldrig vet vad som väntar. 

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det allra bästa med mitt jobb är alla fantastiska gäster och mina kollegor. Jag känner också att jag hela tiden utmanas och får möjlighet att utvecklas. Så det är väl det jag tycker är absolut roligast. Bilbranschen står ju aldrig still det händer ju alltid saker så man får alltid lära sig något nytt. 

Vad tycker du som Toyota som varumärke?
Jag tycker Toyota är ett stabilt varumärke och tryggt varumärke. Det märker jag också på våra gäster. Majoriteten som testar Toyota håller sig till Toyota. Vi har gäster som har haft Toyota sen sin första bil.  

Har du någon favorit-modell?
Mina personliga favoriter är Corolla och RAV4. Jag älskar RAV4, en fantastisk bil, men hade jag köpt en bil i dag skulle det bli en Corolla. Den ligger jätteskönt på vägen. Rent prismässigt tycker jag att den ligger bra och att den är elhybrid är ett förnuftigt alternativ om man vill hålla nere bränslekostnaderna. 

En glad anställd hos Lindströms Bil i Boråas - Toyota återförsäljare

Har du frågor om vår nya anläggning,  den gamla eller något helt annat? Kontakta mig:

Mikael Nyman, Platschef.

Epost: mikael.nyman@lindstromsbil.se