Servicerådgivare på Lindströms Bil

Boka service!

Varmt välkommen att boka fullservice för din Toyota på Lindströms Bil.

Våra tjänster

Här kan du läsa om några av våra tjänster hos Lindströms Bil.

Montering av tillbehör

Extraljus, takräcke, dragkrok, kupévärmare – det finns många tillbehör som kan ge dig en ännu bättre upplevelse och dessutom göra bilen både trafiksäkrare och mer praktisk beroende på ändamål. Vi hjälper dig med rätt utrustning och montering. Då har du en garanti för att allt blir både snyggt, trafiksäkert och proffsigt utfört.

Läs mer om tillbehör

Hjulinställning

Minska både bränsle­åtgång och däckslitage. Bilens hjulinställning är viktigare än man kan tro. Rätt inställda hjul minskar bränsleförbrukningen, dina däck håller mycket längre, körupplevelsen förbättras och bilens egenskaper optimeras. Så boka din hjulinställning hos oss!

Boka däckbyte

Däck

Vi hjälper dig att välja rätt däck. Däckvärlden har blivit en djungel. Därför är det viktigt för oss att veta var du kör, när du kör och hur du kör för det påverkar vilka val av däck du bör köra. Allt för din säkerhet i första hand, men också för din komfort, för bättre bensinförbrukning och för däckens livslängd.

Däckcenter

Trygghetsservice

Toyota Trygghetsservice fokuserar på det mest väsentliga och kostar endast 1.895 kr (tillägg för dieselmotorer). Köper du trygghetsservicen ingår även en bilförsäkring för vägassistans, Toyota Trygghetsassistans, förutsatt att du gjort de åtgärder som servicen eventuellt rekommenderat.

Läs om Trygghetsservice

AC-service och reparation

Vi på Lindströms Bil är experter på Toyota och erbjuder AC-service och reparationer. Du förlänger livslängden på ditt AC-system och du slipper onödiga reparationer och kostnader längre fram.

Läs om AC-service och reparation

Stenskott & rutbyten

Vi är glasspecialister och lagar ditt stenskott eller byter din ruta! Om din bil är utrustat med kamera och laser är det helt nödvändigt att vindrutan byts hos oss som är glasspecialister för Toyota. Rutan måste ersättas med en originalruta och kalibreras för att bibehålla sina egenskaper då vindrutan innehåller en mängd olika funktioner, så som antenn, laser, kamera, säkerhetssystem osv.

Läs mer om stenskott & rutbyten

Plåtskador

Vi har en fullutrustad anläggning för att klara alla typer av plåtskador och hjälper dig i kontakten med ditt försäkringsbolag för att du så snabbt och smidigt ska få tillbaka din bil i samma fina skick den var före olyckan.

Läs mer om Skadereparationer

Lackkonservering

En finare bil är även en bil med högre andrahandsvärde. Om du har en ny bil eller en bil som fortfarande har lacken i gott skick är en så kallad lackkonservering ett utmärkt sätt att behålla nybilsglansen, skydda lacken och göra bilvården mycket enklare.

Helrekonditionering

Begagnat blir som nytt! Med en gedigen helrekonditionering plockar vi fram din bils inre och yttre skönhet. En helrekonditionering av din bil innebär en total uppfräschning både in- och utvändigt. Helrekonditionering utförs av våra utbildade rekonditionerare.

Läs mer om helrekonditionering

Serva din bil
– och förläng din garanti!

För att omfattas av garantier skall din Toyota genomgå ett serviceprogram. Grundregeln är att en bilservice skall ske var 1.500 mil eller minst en gång per år. Då behåller du Toyotas Kvalitetsgaranti (TKG). För dig som har en Toyota-hybrid förlänger du dessutom hybridgarantin. Servicen fixar jag. Under tiden kopplar du av med en kopp kaffe i vår lounge, eller så bokar du en lånebil. Att göra en service ska nämligen vara smidigt, enkelt och till och med trevligt. Tid för bilservice bokar du lätt här på hemsidan eller så är du välkommen att ringa oss.


Boka service!

Varmt välkommen att boka fullservice för din Toyota på Lindströms Bil.

Toyota C-hr i färgen orange

Serviceavtal

– ett bättre bilägande

Serviceavtalet är framtaget för fabriksnya Toyotabilar. Din Service görs på någon av Lindströms Bils anläggningar i Alingsås, Borås, Falköping, Jönköping, Skövde och Trollhättan.

Alltid när du tecknar serviceavtal

• 10 % rabatt på service varav 5 % är prisskydd under avtalsperioden
• Fri lånebil vid service
• Utvändig tvätt på din bil, i samband med service.
• 500 kronor i rabatt på din självrisk. Om olyckan skulle vara framme …
• Fast månadskostnad

Räkna ut serviceavtal

Se din bils

Servicehistorik

Toyota servicebok online

All service, din egen och tidigare ägares. Alla service utförd hos Toyotas auktoriserade verkstäder sparas på Min Toyota (Toyota elektronisk servicebok). Serviceuppgifterna läggs in i Toyotas elektroniska servicesystem(TES) av den som utför servicen, denna uppgift är kopplad till bilen vilken gör att även tidigare ägares servicetillfällen finns registrerade.

På Min Toyota hittar du även allt från fakta och din bils manual, till kartuppdateringar och tips på passande tillbehör för din Toyota.

Registrera dig på Toyota Elektroniska Servicebok här >
Logga in på Toyota Elektroniska Servicebok här >

En Toyota RAV4 kör i en dal

Toyota Trygghetsservice

Vi på Lindströms Bil är experter på Toyota och erbjuder trygghetsservice som är en skräddarsydd service för bilar 8 år eller äldre.

 

Pris fr. 1.995 kr

Toyota Trygghetsservice fokuserar på det mest väsentliga och kostar endast 1.995 kr (tillägg för dieselmotorer). Köper du trygghetsservice ingår även en bilförsäkring för vägassistans, Toyota Trygghetsassistans, förutsatt att du gjort de åtgärder som servicen eventuellt rekommenderat.

0

AC-service och reparation

Vi på Lindströms Bil är experter på Toyota och erbjuder AC-service och reparationer.

 

Vad ingår i AC-servicen?

  • Kontroll av täthet och läcksökning.
  • Tömning, rening, torkning samt påfyllning av gas (vid komplettering tillkommer kostnad för kylmedia)
  • Kontroll av kompressorns funktion
  • Prestandaprov

Pris fr. 1.495 kr


Boka AC-service via telefon

Serva regelbundet ditt AC-system

Du förlänger livslängden på ditt AC-system och du slipper onödiga reparationer och kostnader längre fram.

Vi rekommenderar att du servar din AC med 24 månaders intervall hos en certifierad Toyota-verkstad. Vid servicen töms köldmediemängden och renas samt vägs och fylls på igen, detta för att det varje år försvinner lite köldmedia vilket gör att kompressorn får jobba hårdare och kan leda till kompressorhaveri. Detta leder även till att bränsleförbrukningen och motoreffekten påverkas negativt.

Ja, en del moderna AC har defrosterfunktion som även är igång under vintern. AC kompressorn startar när vi vill ta bort fukt och få torr & varm luft på vindrutan. Vid elektroniskt klimatanläggning så måste AC-systemet vara igång för att hela anläggningen ska funka.

Oftast räcker det med en AC-service för att systemet ska fungera som det ska igen. Men om det finns läckage i systemet eller om någon del slutat fungera kommer du även att behöva byta ut dessa reservdelar för att AC:n ska fungera igen. Om vi upptäcker att någon del inte fungerar, kontaktar vi dig med kostnadsförslag för reparationen som inte ingår i servicen.

En AC-service garanterar inte att bilens AC kommer att fungera fullt ut, men rekommenderas som ett första steg och är i de flesta fall tillräckligt för att få AC:n att fungera som den ska igen.

Det finns saker som du själv kan och bör göra för att din AC ska fungera optimalt och hålla länge. När du tvättar bilen, se till att spola rent kondensorn (kylaren som sitter framför bilens vanliga kylare) från insekter, salt och smuts. Om man haft systemet avstängt under den kalla årstiden kan det uppstå dålig lukt när man startar sin AC på våren. Detta beror på att fukt och smuts samlats runt förångaren och det bildas bakterier. Detta problem kan åtgärdas med en AC-rengöring, eller att man själv rengör förångaren genom att spruta på ett speciellt bakteriedödande medel. Har du en manuell knapp för AC:n rekommenderar vi att du kör systemet med jämna mellanrum även under den kalla årstiden.

0

Stenskott & rutbyten

Vi är glasspecialister och lagar ditt stenskott eller byter din ruta!

 

Vi är glasspecialister

Om din bil är utrustat med kamera och laser är det helt nödvändigt att vindrutan byts hos oss som är glasspecialister för Toyota. Rutan måste ersättas med en originalruta och kalibreras för att bibehålla sina egenskaper då vindrutan innehåller en mängd olika funktioner, så som antenn, laser, kamera, säkerhetssystem osv.

Boka din tid hos Lindströms bil.

Du bokar din tid genom att ringa till oss.

En bil i bilmodellen Toyota Corolla

JUST NU!

  • Fri lånebil när du byter din vindruta.

  • Ingen självrisk när vi lagar ditt stenskott

Erbjudandet gäller t.o.m. 31 december 2022.

Stenskott & rutbyten

I första hand lagar vi rutan men beroende på skadans storlek (större än ca 2.5 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka. Dessutom sparar det pengar, tid och miljön.

Om du har en halv- eller helförsäkring betalar du normalt självrisken och försäkringsbolaget står för resten. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget.

Här kan du ladda ner en glasskadeanmälan

En röd illustration av en bilruta med ett stenskott

LAGNING STENSKOTT

Du bokar en tid och vi ser helst att du kommer strax före den bokade tiden.
Vi gör jobbet medan du väntar. Vi bjuder på kaffe och normalt är din bil färdig efter ca 30 minuter.

En röd illustration av en bilruta med ett svart kors över sig.

BYTE AV RUTA

Du lämnar bilen på morgonen den bokade dagen. I samband med inlämning kan du även hämta ut din lånebil om du bokat detta. När bilen är klar skickar vi ett sms. Du hämtar bilen under eftermiddagen innan verkstaden stänger.

Pris från 750 kr

Om du har en halv- eller helförsäkring betalar du normalt självrisken och försäkringsbolaget står för resten. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget. Om du endast har trafikförsäkring kan du kontakta oss för en prisuppgift.

Det är alltid billigast om det går att laga rutan men beroende på skadans storlek (större än ca 3 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka. Dessutom sparar det pengar, tid, och miljön.

En röd illustration av en två bilruta.

Vad kostar det att laga ett stenskott?

Självrisken ligger normalt mellan 0 och 200 kr beroende på försäkringsbolag.

Vad kostar det att byta ruta?

Självrisken ligger normalt mellan 1500 och 3000 kr beroende på typ av bil och försäkringsbolag.

När kan man laga ett stenskott?

GÅR DITT STENSKOTT ATT LAGA?

Grön: stenskott kan repareras om de är mindre än 25 mm.
Gul: stenskott kan repareras om det är mindre än 15 mm.
Röd: stenskott i det röda fältet ska vindrutan bytas.

Vindrutan kan innehålla en mängd olika verktyg/tillbehör/utrustning, så som antenn, laser, kamera, säkerhetssystem osv. Som i sin tur styr andra system som bl.a trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och trafikskyltsinformation.

Därför är det viktigt att vindrutan byts hos oss som är auktoriserade! Så rutan ersätt med en originalruta och kalibreras för att bibehålla sina egenskaperna.

Vi på Lindströms Bil hjälper dig såklart med byte av din vindruta även utan försäkring. Vi kollar upp vilken Toyota du har och sedan ger vi dig ett pris. Kontakta skadeservice så ser vi till att byte av vindruta blir av på ett säkert och tryggt sätt.

0

Helrekonditionering

Begagnat blir som nytt! Med en gedigen helrekonditionering plockar vi fram din bils inre och yttre skönhet.

 

Exteriört

Kaross och fälgar avfettas med ett miljöanpassat avfettningsmedel. Hela bilen högtrycksspolas. Bilens utsida handtvättas sedan med ett effektivt bilschampo. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick. Repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Rutorna putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Självklart kan vi ”fylla i” stenskott om du tillhandahåller originalfärg i form av lackstift eller dylikt.

Interiört

Bilen dammsugs invändigt och i bagageutrymmet. Rutorna putsas och eventuella fläckar avlägsnas på klädseln. Instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att ”nybilskänslan” kommer tillbaka.

Kontakta oss för prisinformation!


Garantier hos Lindströms Bil

Det skall vara enkelt och ekonomiskt att äga en Toyota. Därför ger vi på Lindströms Bil generösa garantier.

Garanti ny bil

Med varje ny Toyota följer ett omfattande garantipaket. Det skall vara enkelt och ekonomiskt att äga en Toyota. Därför ger vi på Lindströms Bil generösa nybilsgaranti.

Läs mer

Garanti begagnad bil

Vi på Lindströms Bil tror vi så mycket på våra bilars kvalitet att du får en ovanligt bra bilgaranti när du köper en begagnad bil hos oss!

Läs mer

Kontakta mig

Förnamn validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt förnamn
Efternamn validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt efternamn
Telefon validation-icon validation-icon Var god ange ett giltigt telefonnummer
E-post validation-icon validation-icon Var god ange en giltig e-postadress
Välj en anläggning
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Välj ett ärende
Ange registreringsnummer validation-icon validation-icon Regnummer ska vara sex tecken utan mellanslag
Meddelande Var god ange ett meddelande
Godkänn integritetspolicyn

Begäran misslyckades, se till att alla obligatoriska fält är ifyllda och skicka igen.

success-icon
Ditt meddelande har skickats